Pojkflickan av Nina Bouraoui

Nummer: 1243
Titel:
Pojkflickan
Författare: Nina Bouraoui
Förlag: Elisabeth Grate
Utgivningsår:  2004
ISBN: 91-974482-8-1
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Jag blir Brio. Vara nummer ett i allt. Brio för hela Algeriet. Brio mot hela Frankrike. Brio mot min kropp som säger: Vilken söt liten flicka. Vad heter du då? Ahmed. Hennes förvirring. Mitt trots. Hennes osäkerhet. Min seger. Jag är en skam för hela världen. Jag besudlar barndomen. Det är en pervers lek. Det är en barnlek. Det är ett perverst barn.
Nej, jag vill inte gifta mig. Nej, jag ska inte ha långt hår. Nej, jag tänker inte gå som en flicka. Nej, jag är inte fransyska. Jag blir algerier.

Min åsikt:
Fängslande språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar