Zelda av Lina Neidestam

Nummer: 1253
Titel:
Zelda
Författare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-86003-425
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Zelda snyltar på kompisen Tova och bråkar ned sin av- och på-pojkvän Sigge, som egentligen är alldeles för heteronormativ för hennes smak. Hon reser till Frankrike och Mexiko för att skriva den stora generationsromanen, men väl där hemfaller hon istället år starka drycker och den lokala manliga fägringen. Zelda drar till skogs för att leva ekovänligt, stillsamt och finna primalkvinnan inom sig själv, men spelar istället in youtube-klipp om hur man tillverkar kaveldunstamponger.

Min åsikt:
Fantastiskt bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Zelda av Lina Neidestam“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Zelda (bok 1), Kampen fortsätter (bok 2), Zelda vs. patriarkatet (bok 3), Uppbrott och utbrott (bok 4) […]

Lämna ett svar