Ibland undrar jag om jag minns rätt av Astrid Trotzig

Nummer: 193
Titel: Ibland undrar jag om jag minns rätt
Författare: Astrid Trotzig
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2001
ISBN: 91-0-0573450
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En ung kvinna, gift och mor till ett litet barn, är plötsligt försvunnen. Hennes man, hennes föräldrar, hennes bästa väninna och kriminalinspektören som har hand om fallet, ger alla sin version om vem Anna var och av traumat som hennes försvinnande innebär. Men deras sammanlagda vittnesbörd gör bara bilden av Anna allt mer motsägelsefull och svårgripbar.

”Jag försöker minnas hennes ansikte, den sista kvällen. Om hon gav mig en blick som betydde: jag lämnar dig. Rösten. Om det fanns något i hennes tonfall som antydde vad som skulle ske. Eller var det något hon sade som egentligen betydde: detta är sista gången du ser mig.”

Min åsikt:
En mycket bra bok om hur olika vi ser på våra medmänniskor och hur förvirrande det blir när man ska beskriva en närstående och man helt plötsligt undrar om man minns rätt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar