Pansarhjärta av Jo Nesbø

Nummer: 1304
Titel:
Pansarhjärta
Författare: Jo Nesbø
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186675035
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunknat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.
Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck¿liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet

Min åsikt:
Spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Pansarhjärta av Jo Nesbø“

  1. Gjenferd, som lär komma ut i svensk översättning i februari, är nog den allra bästa och tyvärr blir det väl Jo Nesbös sista bok om Harry Hole. Jag köpte den när den kom ut i Norge för några månader sedan. Boken har ett annat upplägg än de tidigare böckerna och det ger ett större djup åt berättelsen, fram till det dramatiska slutet. Harry Hole återknyter också bekantskapen med en av figurerna i Frelseren, Martine Eckhoff som nu arbetar på Frälsningsarméns kafé på Urtegata.

Lämna ett svar