Vissa föddes perfekta och andra som jag av Anna Johansson

Nummer: 12
Titel: Vissa föddes perfekta och andra som jag
Författare: Anna Johansson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2002
ISBN: 91-1-300951-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En gripande debutroman om en ung flicka som slits mellan livsaptit och självförakt, nyfikenhet på livet och ett inre tvång att avstå från det. Karoline är i den fantastiska och fasansfulla åldern då man varken är barn eller vuxen. Hon har precis gått ut gymnasiet. Det har tagit slut med pojkvännen och hon ger sig ut på en resa för att komma rätt i livet igen. Men när hon konfronteras med ensamheten, sina egna tvångstankar och ätstörningar förvandlas semesterresan till en resa mot nollpunkten. Anna Johanssons debutroman, Vissa föddes perfekta och andra som jag, är både en gripande skildring inifrån en ung vilsenhet och en skicklig språklig gestaltning av hur denna vilsenhet kan bli farligt självdestruktiv.

Min åsikt:
En mycket gripande bok som är fint poetiskt skriven om en flickas liv då hon var i åldern mellan barn och vuxen.

Vald till månadens bok i november 2004.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar