Mordet på Anna Lindh av Leif Jennekvist

Nummer: 195
Titel: Mordet på Anna Lindh
Författare: Leif Jennekvist
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-85015-66-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En polisutredning.
”På eftermiddagen den tionde september 2003 blev Sveriges utrikesminister Anna Lindh knivhuggen av en okänd gärningsman på varuhuset NK i Stockholm. Tolv timmar senare avled hon på Karolinska sjukhuset.

För andra gången i vår svenska samtidshistoria fick polisen i Stockholm i uppgift att utreda mordet på en högt uppsatt politiker, och med tanke på det kaos som utbröt när samma polismyndighet jagade Olof Palmes mördare sjutton år tidigare var många djupt oroade.
Fast den här gången blev det precis tvärtom. Utredningen var rena skolexemplet på kriminalarbete när det är som bäst och efter fjorton dagars intensiv jakt greps gärningsmannen, Mijailo Mijailovic, i sin bostad söder om Stockholm.
Nu får vi veta i detalj hur det hela gick till. Den polis som ledde spaningarna, Leif Jennekvist, har nämligen skrivit en bok. Och att den är både intressant och spännande behöver väl knappast sägas”

Av: Leif GW Persson

Min åsikt:
Mordet på Anna Lindh tror jag berörde många och så även mig, inte bara för att det var en ”känd” person utan för mördarens historia och hur allting gick snett och hur vården svek.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar