Finns det liv på mars? av Inger Edelfeldt

Nummer: 196
Titel: Finns det liv på mars?
Författare: Inger Edelfeldt
Förlag: Nordtedts
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-1-301541-9
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Joni är en musicerande och lätt kaotisk ensamstående mor. Nyligen övergiven av den senaste tilltänkta plastpappan till femåriga dottern Mårran, och med garderoben full av en egen cd hon tagit lån för att spela in, bestämmer hon sig inför sin 45-årsdag för att >>bli vuxen<<. Bort med alla vilda drömmar, in med ordning, reda och realistiska förväntningar. En lämplig man av ny sort möter hon i Niklas, frånskild pappa till en tonårsdotter som han skaffat sig en handbok för att förstå. Men varför dyker gastar ur det förflutna upp i Jonis drömmar – inte bara den galghumoristiska Magdalena , som tog livet av sig för sjutton år sedan, utan också hennes forna musikgudar, främst ibland dom David Bowie?

Finns det liv på Mars? är en humoristisk roman på mörk botten; en kärleksförklaring till rockmusik och till människor som inte lyckas stuva in sin liv i lämpliga förvaringsmöbler.

Min åsikt:
En rolig roman med mycket känslor. Som den kallas en vuxendomsbok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar