Ingen tar mina barn av Donya Al-Nahi & Eugen Costello

Nummer: 197
Titel: Ingen tar mina barn
Författare: Donya Al-Nahi & Eugen Costello
Förlag: Prisma
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 91-518-4584-9
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Ingen tar mina barn är den gripande historien om Donya al-Nahis kamp för att få tillbaka sina två barn som kidnappats av hennes irakiske man. Det är en dramatisk, känslofylld och inspirerande berättelse om en modig kvinna som trotsar alla hinder.

Donya, som är född och uppvuxen i England, kom i kontakt med islam i tjugoårsåldern och attraherades av religionens starka familjetraditioner. Så småningom konverterade hon, och tog då det arabiska namn hon bär idag.
Ett tillfälligt möte gjorde att Donya fick upp ögonen för den svåra situation som många kvinnor befinner sig i på grund av att deras män – av missnöje med västerländsk kultur och värderingar – kidnappat de gemensamma barnen och fört dom till sina hemländer. Detta upprörde Donya starkt och hon började arbeta professionellt med att rädda kidnappade barn.
En dag hände det otänkbara. I mars 2003 tog hennes man deras två yngsta barn och flydde till Mellanöstern. Donya flög omedelbart dit för att leta efter dem. Spår i Beirut och Damaskus visade sig dock vara återvändsgränder och hon var tvungen att återvända ensam. Efter att Saddam Hussein störtats i Irak fick hon tips om att hennes man hade återvänt med barnen till sitt hem i Najaf. Hon visste att detta var hennes sista chans att få tillbaka sina barn – och denna gång skulle inget stoppa henne.

Min åsikt:
En bok som berör och ger styrka. Om en kvinna som inte tvekar utan gör allt hon kan för att hjälpa kidnappade barn att bli återförenade med sin mamma.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar