Den du söker finns inte här av Mia Öström

Nummer: 1367
Titel:
Den du söker finns inte här
Författare: Mia Öström
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-1-302797-5
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”Du frågade för sju dagar sedan. Du tig min hand när de andra gick in i sällskapsrummet. Du stod så nära att jag inte längre såg dug. Jag tänkte: Jag skulle rymma i honom. Din andedräkt mot mitt hår. Luften hade varit inuti din kropp. Du väntade dig ett ja och jag svarade: Jag måste tänka på saken. Du bad om mitt liv och gav mig en vecka. Du vet inte vem du ställde frågan till.”

En man föds till världen, en kvinna till familjen. Men vad gör den kvinna som vill något annat än att sortera silver och linne? Något annat än att planera måltider, brodera och spela piano?
Florence Nightingale lever i en privilegierad men strängt reglerad tillvaro. För omgivningen är hennes längtan efter ett annat liv skrämmande. Föräldrarna rådfrågar läkare och arrangerar utlandsresor, men ingenting hjälper. Nu går det inte heller att vänta längre. Frågan hon ställs inför kräver ett svar.

Min åsikt:
En roman med underbart poetiskt språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar