Tunisian girl av Lina Ben Mhenni

Nummer: 1369
Titel:
Tunisian girl
Författare: Lina Ben Mhenni
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86480-28-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Nätaktivisten Lina Ben Mhenni började blogga 2007 om ämnen som kvinnors rättigheter och pressfrihet. När revolten blossade upp i Tunisien i december 2010 började hon resa runt i landet och dokumentera regeringens kraftåtgärder mot demonstranterna och publicera foton på dem som skadats eller dödats av polisen. Hon bloggade under sitt riktiga namn och vågade skriva om det som Tunisiens officiella media struntade i eller förvanskade, och uppmuntrade andra att inte vara rädda. Hon använde alla tillgängliga sociala medier för att rapportera om revolutionen från dag till dag.

Min åsikt:
Inspirerande & starkt!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar