Om katter av Doris Lessing

Nummer: 201
Titel: Om katter
Författare: Doris Lessing
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-37-12523-0
Betyg: 5 av 5Om boken:

Doris Lessings långa kärleksaffär med katter började redan när hon som liten blev bekant med de skygga, halvvilda varelserna som strök omkring på farmen i Afrika, där hon tillbringade sin barndom. Fascinationen inför de vackra, självständiga djuren med sina olika personligheter bara växte med åren, och många är de katter som hon har delat hem och liv med. Kärleksfullt men osentimentalt och skarpögt har hon iakttagit dem i samspel med varandra och med människor, och som skildrare av katter och deras väsen är hon oöverträffad.

I Om katter återfinns samtliga Doris Lessings kattporträtt, hämtade ur de tidigare utgivna Katter och Rufus sam ”El Magnifico”, historien om hennes senaste och kanske mest älskade katt.

Min åsikt:
En självklar bok för alla kattälskare. Helt underbar att läsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar