Cementträdgården av Ian McEwan

Nummer: 1379
Titel:
Cementträdgården
Författare: Ian McEwan
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 1978/2010
ISBN: 971-91-7337-274-9
Betyg: 4 av 5


Om boken:

När modern dör hemma i sin säng efter en längre tids sjukdom lämnas de fyra syskonen föräldralösa. Av rädsla för att bli splittrade av de sociala myndigheterna bestämmer de sig för att hålla moderns död hemlig och själva begrava henne. De lägger kroppen i en plåtkista som de sedan fyller med cement nere i husets källare. Detta blir upptakten till en drömlik period när tankarna och samvetskvalen kring deras mörka hemlighet inte bara får syskonens inbördes relationer att förändras, utan även deras egen verklighetsuppfattning att sakta börja brytas ned.

Min åsikt:
En obehaglig men samtidigt väldigt fascinerande historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar