Snusk av Alan Bennett

Nummer: 1396
Titel:
Snusk
Författare: Alan Bennett
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN: 978-91-7037-629-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Mrs Donaldsson är nybliven änka, och inte helt missnöjd med det. Hin drygar ut kassan med att agera inför studenterna på läkarutbildningen. Med påtaglig dramatisk talang spelar Hin ibland orolig hustru, men oftast vårdsökande med svårdiagnostiserade sjukdomar.
Ändå räcker inte pengarna och hon tar emot ett studentpar som hyresgäster. När Andy och Laura får svårt att betala hyran kommer de med ett okonventionellt förslag på hur de ska göra rätt för sig. Mrs Donaldsson, som blivit duktig på att hålla masken, är genast med på noterna.
Och – funderar hon – ger inte den upplevelsen rentav lite mersmak?

I den andra berättelsen kommer den fåfänge, dumdryge Graham oupphörligen till korta gentemot sin hustru, den oansenliga men klyftiga och framför allt rika Betty.
Men även om han är nygift vore det väl synd att avstå från den där läckra Kevin eller Toby – eller hette han Gary? – tycker Graham, som snubblar sug in i en utpressningsknipa. Till slut räddas han ur den av sin fru. Förvisso utan att begripa ens det.

Min åsikt:
Båda berättelserna är mycket bra och underhållande, men den första är snäppet bättre.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Snusk av Alan Bennett“

  1. […] Jennies boklista; […]

Lämna ett svar